Posúdenie finančného zdravia neziskovej organizácie s využitím analýzy pomerových ukazovateľov - Sieber, Jakub, 1992-
Vyhodnocovanie finančného zdravia a kondície podnikov so zameraním na pomerové ukazovatele a ich odporúčané hodnoty. Analýza podniku – neziskovej organizácie, hľadanie efektívnych spôsobov hospodárenia. Analýza pomerových ukazovateľov skúmaného podniku pre predstavu o jeho finančnej kondícii. Retrospektívny pohľad ukazujúci vplyv určitých udalostí či rozhodnutí manažmentu podniku na jeho finančné zdravie. Očakávanie budúcich vplyvov pri rôznych situáciách či rozhodnutiach na finančnú situáciu organizácie pomocou analýzy. Analýza finančnej situácie podniku a jej závery s kreovaním výsledných hodnôt. Potreba analýzy v rovnakom časovom období aj konkurenčného podniku z rovnakého odvetvia a regiónu pre ucelený pohľad.