Corpus Analysis as a Method for Effective Acquirement of New Language Varieties - Kapráliková, Ivana, 1974-
Výhody metód korpusovej lingvistiky poskytujúce nové prístupy na analýzu lexiky vo výučbe angličtiny pre špecifické účely. Spojenie ovládania produktívnych a vnímavých schopností u študentov s úrovňou ovládania ich slovnej zásoby. Vplyv informačných technológií na výber foriem a metód moderného vysokoškolského vzdelávania v posledných rokoch, meniac organizáciu vyučovacieho procesu a prístup učiteľov a študentov k výučbe. Prehlbovanie záujmu o štúdium jazykov pomocou elektronických jazykových korpusov zavedením informačných technológií do procesu vzdelávania a ich používaním na rozvoj jazykových schopností (počúvanie, písanie) s osvojovaním štandardnej a aj novej (neštandardnej) slovnej zásoby.