Nová slovná zásoba v španielčine a v slovenčine v súvislosti s koronavírusom - Spišiaková, Mária, 1973-
Analýza výsledkov krátkej porovnávacej štúdie novej slovenskej a španielskej slovnej zásoby, ktorá sa objavila a začala používať v súvislosti so šírením nového koronavírusu spôsobujúceho pandémiu ochorenia COVID‑19. Porovnanie lexikálnych jednotiek používaných na označenie nových skutočností v súvislosti s ochorením COVID-19 na Slovensku a v Španielsku. Analýza spôsobov tvorenia nových pomenovacích jednotiek so zameraním na spoločné a rozdielne slovotvorné postupy v oboch jazykoch. Príčiny používania či nepoužívania určitých lexém v jednom alebo druhom jazyku.