Vzdelávanie dospelých v EÚ a hlavné výzvy v reakcii na pandémiu Covid-19 - Polonyová, Simona, 1985-
Vzdelávanie dospelých v podmienkach Európskej únie a výzvy, ktorým musí v kontexte celoživotného vzdelávania čeliť s ohľadom na pandémiu ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Význam neformálneho vzdelávania dospelých, najmä pre najzraniteľnejšie skupiny ľudí, ktorým pandémia vytvorila či prehĺbila bariéry vo vzdelávaní. Zdôraznenie problému obmedzenej digitálnej pripravenosti a potreby významu správnych schopností z pracovnej a sociálnej perspektívy. Posilnenie stratégie vzdelávania dospelých na úrovni EÚ – podporovanie občianskej, finančnej, environmentálnej a zdravotnej gramotnosti. Poskytovanie štrukturálnej podpory krajinám, v ktorých táto podpora absentuje, s osobitnou podporou pre zraniteľné skupiny dospelej populácie.