Mzdové veličiny v roku 2021 - Danajovičová, Katarína
Zmeny a nové očakávané čísla v mzdových veličinách v roku 2021. Minimálna mzda a minimálne mzdové nároky. Vývoj minimálnej mzdy na Slovensku. Príplatky – mzdové zvýhodnenia. Životné minimum. Daňové sadzby a veličiny: základ dane a sadzba dane z príjmov fyzických osôb, nezdaniteľná časť základu dane a daňové bonusy. Trinásty a štrnásty plat. Príspevok na rekreáciu a príspevok na športovú činnosť dieťaťa. Poistné na sociálne poistenie a preddavky na verejné zdravotné poistenie. Náhrada príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca. Nemocenské dávky zamestnanca. Sumy stravného. Cestovné náhrady. Exekučné zrážky. Výška maximálneho príjmu počas evidencie na úrade práce.