Posúdenie žiadosti o odklad platenia dane samosprávou - Hrtánek, Ladislav
V súvislosti s pandemickou situáciou, ustanovilo Finančné riaditeľstvo SR, jednotlivé situácie, ktoré keď nastanú, umožňujú správcovi dane rozhodnúť o odklade platenia dane v konkrétnom prípade. To sa vzťahuje aj na správcov dane, ktorými sú obce a mestá. O žiadosti daňového subjektu o odklad dane vydá obec výlučne rozhodnutie. Daňový subjekt však nemá na poskytnutie odkladu platby dane právny nárok.