Monitorovanie kamerovým systémom z hľadiska ochrany osobných údajov - Ukropec, Anton
Obec môže monitorovať kamerovým systémom obec, jej časť, ulice, verejné priestranstvá obce, aj priestory obecného úradu, za podmienok v nariadení Európskeho parlamentu a Rady EÚ 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb. Týmto sa zrušuje smernica 95/46/ES, a zákon č.18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov.