Osobitná úprava DPH-OSS od 1. júla 2021 - Betáková, Jaroslava
Od 1.7.2021 sú platné nové pravidlá pre Zásielkový predaj. Tento pojem bol nahradený pojmom Predaj tovaru na diaľku. Slovenský podnikateľ, ktorý predáva tovar na diaľku alebo poskytuje digitálne služby a pod., pri ktorých sa miesto dodania určí podľa §16 zákona o DPH, má možnosť sa rozhodnúť pre administratívne jednoduchší spôsob ako je registrácia v členských štátoch jeho zákazníkov. Týmto jednoduchším spôsobom je uplatňovanie osobitného režimu OSS (One Stop Shop).