Usmernenie Európskej komisie pre návrat zamestnancov na pracoviská, úpravu pracovísk a ochranu zamestnancov v prostredí s vírusom SARS-CoV-2 - Adamček, Dušan
V nezvyčajných situáciách je dobré sa dôslednejšie zaoberať problémami v oblasti BOZP na pracoviskách. Ani núdzový stav a mimoriadna situácia počas pandémie choroby COVID-19, nemôžu slúžiť ako ospravedlnenie na poľavenie v podmienkach na zaistenie BOZP. Pomoc firmám v boji s chorobou v prostredí práce poskytuje aj Európska komisia, resp. jej odborné agentúry ako je Európska agentúra pre BOZP (EU-OSHA) sídliaca v Bilbao v Španielsku.