Cesta ako literárny motív - Tužinská, Sofia, 1973-
Motív cesty či putovania v literatúre ako jedna z ústredných tém. Definície pojmov cesta, itinerár a peregrinatio. Vymedzenie dvoch základných spôsobov, akými môže byť cesta vo fiktívnom príbehu prezentovaná. Hlavné dôvody, pre ktoré sa postava môže vybrať na cestu a motív cesty z hľadiska jej priestorovej realizácie. Motív cesty v konkrétnych literárnych dielach, najmä na príkladoch zo španielskej a hispanoamerickej literatúry.