Problém jazykovej rôznorodosti v Indii - Ondrušová, Terézia, 1978-
Vývoj jazykovej situácie v Indii s dôrazom na jazykovú rôznorodosť v tejto krajine a s ňou spojené problémy. Porovnanie jazykovej politiky Indie s jazykovou politikou iných štátov. Možné riešenia jazykovej situácie v Indii, s uvažovaním o rovnocennom používaní jazykov všetkých jazykových skupín, ako aj používaním angličtiny. Dominancia angličtiny vo svete ako významný faktor ovplyvňujúci jazykovú politiku vo viacerých krajinách sveta vrátane Indie, najmä vzhľadom na jej koloniálnu minulosť.