Aký môže byť dlhodobý demografický vývoj na Slovensku? - Vaňo, Boris
Prognostické simulácie, ktoré prinášajú pohľad na dlhodobý demografický vývoj na Slovensku. Jednotlivé simulačné scenáre opisujú možný vývoj počtu a vekového zloženia obyvateľstva do roku 2100, ktorý by za určitých predpokladov mohol nastať. Ide nielen o najpravdepodobnejšie scenáre budúceho vývoja, ale aj o menej pravdepodobné a nepravdepodobné scenáre, ktoré sa z dnešného pohľadu nejavia ako nereálne.