Intelligent Fuzzy Control for Nonlinear Processes - Dideková, Zuzana
Príspevok sa zaoberá vývojom novej metódy a algoritmu adaptívneho fuzzy riadenia pre nelineárne dynamické systémy založené na hybridnom prístupe s využitím fuzzy logiky a genetických techník. Nová metodika hybridného riadenia založená na adaptívnom prepínaní využíva princíp adaptácie parametrov riadenia pre všetky prevádzkové body vysoko nelineárneho procesu.