<The> Digital Competitiveness of European Countries: A Multiple-Criteria Approach - Stanković, Jelena
Návrh metodiky merania digitálnej konkurencieschopnosti pomocou prístupu zloženého na indexe vrátane rôznych ukazovateľov. Na posúdenie digitálnej konkurencieschopnosti európskych krajín v dvojstupňovom postupe použitá multikriteriálna analýza integrujúca CRITIC a TOPSIS ako metódy váženia a agregácie. Vzorka zahŕňajúca tridsať európskych krajín a výskum založený na trinástich ukazovateľoch poskytnutých v databáze Eurostat Digital Economy and Society. Poradie vybraných krajín podľa digitálnej konkurencieschopnosti.