Prehľad najvýznamnejších zmien v zdaňovaní od 1. 1. 2021 - Brnová, Miroslava
Schválené novely v roku 2020 týkajúce sa zákona o dani z príjmov. Spresnenie definície mikrodaňovníka. Úprava v definícii daňovníka s obmedzenou daňovou povinnosťou fyzickej osoby. Úprava v definícii daňovníka s neobmedzenou daňovou povinnosťou právnickej osoby. Zrušenie oslobodenia od dane 13. a 14. platu. Oslobodenie príspevkov poskytnutých v rámci aktívnej politiky trhu práce – prvá pomoc poskytnutá v čase pandémie COVID-19. Zníženie príjmovej hranice pre 15 % sadzbu dane. Daňový bonus. Zmeny v povinnostiach zamestnávateľa. Zavedenie reverzných hybridných subjektov a zavedenie CFC pravidiel pre fyzické osoby, s účinnosťou od 1. 1. 2022.