Consumer Protection in the Conditions of the Slovak Republic in Line with the Harmonization of Legislation and Consumer Rights Within the EU - Deáková, Stanislava, 1974-
Analýza podmienok a možností pomoci spotrebiteľom pri ochrane ich práv na Slovensku, aj ako člena Európskej únie s podmienkami vyplývajúcimi z harmonizácie práv. Možnosti ochrany spotrebiteľa na základe zhodnotenia údajov dostupných v štatistických zdrojoch (Slovenská obchodná inšpekcia) počas rokov 2016 až 2019. Súčasný stav frekvencie začatých jednotlivých konaní, spolu s ich rozborom (napr. počet a výška pokút, rozdelenie podľa právnických a fyzických osôb či druhov tovarov).