ESG je na Slovesku veľkou témou. Zdá sa, že uhlie podporí len málokto
Environmentálne a sociálne riadenie (ESG), ktoré by malo mať v nasledujúcich rokoch vplyv na vývoj bankovníctva. ESG ovplyvňuje politiky bánk, či sa už týka ich vzťahu k úverovaniu, CSR aktivitám a vnútornému konaniu. Kritéria stanovené na dosiahnutie uhlíkovej neutrality do roku 2050. ČSOB, Slovenská sporiteľna, VÚB, Tatra banka, 365. bank a jednotlivé kroky.