Zástupcovia zamestnancov v pracovnoprávnych vzťahoch - Vavro, Martin
Tri základné skupiny zástupcov zamestnancov v oblasti pracovnoprávnych vzťahov definované v Zákonníku práce ako základnom pracovnoprávnom predpise: odborová organizácia, zamestnanecká rada a zamestnanecký dôverník. Vylučovanie, prípustnosť či predpokladanie vzájomného spolupôsobenia viacerých zástupcov zamestnancov u daného zamestnávateľa v určitých prípadoch. Ustanovenia kompetencií upravujúce oblasti spolurozhodovania, prerokovania, informovania, kontroly, bezpečnosti a ochrany zdravia, sociálneho fondu a ochrany, podpory a rozvoja verejného zdravia. Počet zamestnancov zamestnávateľa a minimálny počet členov zamestnaneckej rady.