Súťaž na trhoch verejného obstarávania - Kalesná, Katarína
Problematika súťaže na trhoch verejného obstarávania, ktorá predstavuje významnú súčasť vnútorného trhu EÚ. Špecifiká trhov verejného obstarávania, ktoré ovplyvňujú aj podmienky, za ktorých prebieha hospodárska súťaž. Dopytová stránka tohto trhu a riziká, ktoré pre súťaž generuje možné zneužívanie trhovej kúpnej sily zo strany verejných obstarávateľov. Možnosť centralizovaného verejného obstarávania, ktoré popri mnohých výhodách ekonomického a administratívneho charakteru vytvára aj priestor na takéto protisúťažné konanie.