Databázy v elektronickom identifikačnom a autentifikačnom systéme: Zákonné použitie osobných údajov - Žárská, Petra
Členské štáty EÚ, ktoré vybudovali elektronické systémy pre občanov s cieľom uľahčiť používanie systémov verejnej správy. Členské štáty zhromaždili obrovské množstvo osobných údajov na identifikáciu a autentifikáciu vo fyzickom svete. Nový právny predpis o ochrane osobných údajov – GDPR však zmenil pravidlá hry. Výsledkom prispôsobenia sa novému digitálnemu svetu prostredníctvom elektronických systémov je existencia neobmedzených databáz obsahujúcich osobné údaje občanov. Práva občanov a členských štátov k databázam z hľadiska autorských práv. Možné problémy, ktorým musia členské štáty a občania čeliť v súvislosti s databázami pozostávajúcimi z osobných údajov v súvislosti s autorským právom.