Maximising the Chances of Success in Reward Crowdfunding - Štofa, Tomáš
Crowdfunding, ktorý umožňuje financovanie podnikateľských a neziskových myšlienok získavaním malých súm od veľkého počtu ľudí. Analýza súboru údajov z viac ako 3600 dokončených projektoch zo Slovenska a Českej republiky, najkritickejšie faktory úspechu financovania. Zmiešané efekty stránky sociálnej siete. Nový determinant - položené otázky, s negatívnym vplyvom na proces financovania. Krátky a presný popis s videouvedením môže pomôcť dosiahnuť cieľ. Na miestnej platforme crowdfundingu sa uprednostňujú umelecké a komunitné projekty, pričom výsledky naznačujú geografický efekt. Návod na vytvorenie projektu, aby sa maximalizovali šance na úspešné financovanie.