On the Applicability of Dynamic Factor Models for Forecasting Real GDP Growth in Armenia - Poghosyan, Karen
Skúmanie či je možné úspešne použiť rozsiahle modely s faktormi rozšírenými na predpovedanie tempa rastu reálneho HDP v Arménsku. Arménsko ako rozvojová krajina, ktorá zaznamenala v porovnaní s inými krajinami relatívne väčšiu volatilitu tempa rastu HDP. Výsledky z výpočtu s použitím údajov o rýchlosti rastu zo 40 krajín poukazujúce na to, že krajiny s nízkymi príjmami majú asi o 57% vyššiu volatilitu tempa rastu ako krajiny s vysokými príjmami.