Postavenie Európskej únie vo svetovom hospodárstve v kontexte brexitu - Krivosudská, Simona, 1995-
Postavenie Európskej únie vo svetovej ekonomike v kontexte brexitu a hodnotenie EÚ vo vybraných multikritériách spolu s jej hlavnými obchodnými partnermi a najväčšími konkurentmi. Na preskúmanie tohto problému použité databázy UNCTADstat a Eurostat, ako aj správy WEF, Heritage Foundation a skupiny Svetovej banky. Jednotnosť EÚ bude hlavným faktorom určujúcim jej pozíciu v medzinárodnom obchode.