Európsky akademický paradox – prehnaný záver alebo skutočný stav? - Špurek, Miroslav, 1992-
Nízka sofistikovanosť dátových analýz, z ktorých vychádzala Európska komisia v roku 2007, keď vyhlásila, že v porovnaní so severnou Amerikou, priemerná univerzita v Európe produkuje podstatne menej patentov. Alternatívna metóda identifikácie univerzitných patentov na celoeurópskej úrovni. Patent a patentový systém. Patentujúce univerzity. Európsky akademický paradox.