Manažovanie procesov vo virtuálnom svete na prípade modelov vytvorených nad ekonomickou realitou - Andrášik, Ladislav
Niektoré nové možnosti riešenia jednoduchších úloh riadenia alebo virtuálneho riadenia alebo problémov v modeloch pomocou počítačovej simulácie alebo na základe experimentovania vo virtuálnych ekonomických laboratóriách. Použité modely ako bežné, alebo notoricky známe v ekonomickom spoločenstve. Preto aby sa zohľadnili pohyby v ekonomike, používa sa mobilný jazyk, ktorý umožnil zaviesť pokročilé informačné a komunikačné technológie, aplikovanú informatiku a komputačnú inteligenciu do ekonomiky a manažmentu.