Perspectives, Implementability and Measurability of Ethical Principles in Management - Sievers, Georg, 1967-
Etické správanie podnikov a úrovne integratívnej etiky: makroúroveň – dlhodobá a udržateľná orientácia podniku, mezzo-úroveň – sebareflexia vlastného správania sa podniku vzhľadom na smernice (napr. vládne) a mikroúroveň – systémové predpoklady pre plnenie etických povinností a prevzatie zodpovednosti. Meranie etického správania sa podniku pomocou noriem, zverejňovania správ a vyhlásení o udržateľnom podnikovom poslaní či dostupnosti potrebných zdrojov a dokumentácie. Porovnanie predmetných faktorov a charakteristík eticky udržateľného podniku prostredníctvom dotazníkového výskumu so zameraním najmä na obalový priemysel v Nemecku, Švajčiarsku a Rakúsku, s použitím indexov Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), Financial Times Stock Exchange (FTSE4Good) a cieľov trvalo udržateľného rozvoja (Sustainable Development Goals, SDGs) vo formuláciách podnikových cieľov.