Pomoc v hmotnej núdzi - Hamuľák, Mikuláš
Hmotná núdza ako stav, keď príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima a členovia domácnosti si nevedia alebo nemôžu zabezpečiť či zvýšiť príjem vlastnou prácou, výkonom vlastníckeho práva alebo iného práva k majetku, uplatnením nárokov. Charakteristika hmotnej núdze a posúdenie nárokov na príspevky. Nástroje pomoci v hmotnej núdzi (dávky a príspevky). Potrebné kroky občana na úrade práce.