Ochrana zdravia pri práci pred rizikami súvisiacimi s expozíciou biologickým faktorom - Ondrejková, Ľudmila
Novelizácia právneho predpisu v oblasti ochrany zdravia pri práci na základe európskych smerníc, upravujúca problematiku expozície zamestnancov biologickým faktorom pri práci. Nariadenie vlády SR č. 333/2020 Z. z., ktoré nadobudlo účinnosť 24. 11. 2020, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie vlády SR č. 83/2013 Z. z. o ochrane zdravia zamestnancov pred rizikami súvisiacimi s expozíciou biologickým faktorom pri práci. Prehľad zmien v klasifikácii biologických faktorov podľa úrovne miery rizika infekcie u ľudí (vrátane klasifikácie koronavírusov), v ochranných opatreniach pri práci s biologickými faktormi v zdravotníckych zariadeniach, zariadeniach veterinárnej starostlivosti, laboratóriách a pre priemyselné procesy či pri posudzovaní a schvaľovaní prevádzkových poriadkov pre pracovné činnosti s expozíciou biologickými faktormi.