Otec a materské od 1. mája 2021 - Gášpárová, Eva
Nárok na materské, dávku z nemocenského poistenia poskytnutú Sociálnou poisťovňou osobe starajúcej sa o narodené dieťa, na ktorú má okrem matky dieťaťa nárok aj iný poistenec, ktorý sa o dieťa stará a spĺňa podmienky nároku podľa zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení. Podmienky vzniku nároku, výška a doba poberania materského otcom. Súbeh materského a príjmu zo zárobkovej činnosti. Rodičovská dovolenka otca. Zdravotné a sociálne poistenie v súvislosti s materským, rodičovským príspevkom a starostlivosťou o dieťa.