Životné cykly PET fliaš - Mátel, František
Životné cykly výrobku a jeho jednotlivé fázy ako dôležitý krok k sledovaniu a výpočtu uhlíkovej stopy. Životný cyklus PET fľaše. Výroba základného polyméru, granulátu, výroba fľaše cez predlisky a následné vyfukovanie. Plnenie fliaš a následná distribúcia. Užitie baleného tovaru. Skončenie funkčnosti, vznik odpadu. Naloženie s odpadom.