Odpustenie sankcie alebo povolenie úľavy zo sankcie pri daniach z hľadiska štátnej pomoci - Siminská, Eva
Podľa ust. §157 ods. 5 zákona č.563/2009 Z.z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znp., môže správca dane, ktorým je obec , pri daniach, ktoré spravuje, na základe žiadosti subjektu odpustiť sankciu alebo povoliť úľavu z dôvodov uvedených v §157 ods. 1 cit. zákona.