Pozastavenie výkonu uznesenia obecného zastupiteľstva - Král, Rastislav
Právny nástroj pozastavenia výkonu, alebo možno povedať realizácie, uznesenia obecného zastupiteľstva. Ide o situáciu, kedy uznesenie, hoci chválené a platné alebo dokonca schválené i podpísané starostom, nemôže vyvolávať zamýšľané účinky. Analýza sistačného práva starostu, ako aj odkladného účinku žaloby.