Účtovné predkontácie v oblasti pokladničnej agendy - Sýkora, Jozef
Článok sa venuje účtovnej predkontácii v oblasti pokladničnej agendy s ohľadom na príjmy a výdavky v hotovosti. Peňažné prostriedky v hotovosti v súlade s ustanovením §29 ods. 3 zákona č.431/2002 Z.z. o účtovnictve v znp. musí účtovná jednotka inventarizovať minimálne raz ročne, ku dňu, ku ktorému zostavuje účtovnú závierku, teda k poslednému dňu účtovného obdobia.