Dovolenka zamestnanca podľa Zákonníka práce - Mičudová, Tatiana
Účelom dovolenky je oddych a regenerácia zamestnanca bez toho, aby došlo k výpadku jeho stáleho príjmu. Podmienky vzniku nároku na dovolenku, ako aj jej čerpania sú upravené v ustanoveniach §100 až §117 zákona č.311/2001 Z.z. Zákonník práce v znp.