Další nová ekonomika nebo civilizační rozcestí? - Džbánková, Zuzana
Špecifické problémy štvrtej priemyselnej revolúcie prostredníctvom prizmy politickej ekonómie vrátane systémového pohľadu na krízu a rozvoj. Obsah a širšie rámcovanie procesov 4.0 a ich význam pre Českú republiku. Skúmanie, či skutočne ide o epochálnu, novú digitálnu ekonomiku a s ňou revolučnú zmenu civilizácie. Technológie 4.0 zaradené do chronológie priemyselných revolúcií s kritériom epochálnych inovácií najvyšších rádov a sekvenciou dlhých K-vĺn v duchu inovačnej logiky ich mechanizmu.