Geoparky a geoturizmus v štátnej politike rozvoja cestovného ruchu na Slovensku - Lukáč, Marián
Uplynulý vývoj a určitá neujasnenosť konceptu, kedy je geopark a geoturizmus dobre čitateľný z pohľadu exaktných vied akou je i geológia, ale tápe ako predstava konkrétnej organizačnej štruktúry či spoločenského organizmu, vybaveného zodpovednosťou rovnako ako prostriedkami na ich dosiahnutie. Na Slovensku realizované iba tri projekty geoparkov.