K vyberaniu dane zrážkou - Jarinkovičová, Valéria
Zrážkou dane sa zdaňujú príjmy taxatívne uvedené v §43 zákona č.595/2003 Z.z. o dani z príjmov v znp., napr. peňažné výhry v reklamných žrebovaniach, úroky z peňažných prostriedkov na účtoch stavebných sporiteľov. Zrážka dane sa dlhé roky využíva na celom svete, aj na Slovensku a považujeme ju za osvedčenú a efektívnu.