Osobitne chránení zamestnanci - Kočiš, Juraj
Problematika právneho režimu osobitne chránených kategórií zamestnancov podľa zákona č. 311/2001 Z. z. (Zákonníka práce), s dôrazom na zamestnancov v pracovnom pomere. Zvýšená právna ochrana zraniteľných skupín zamestnancov ako výraz osobitnej ochrannej funkcie pracovného práva. Pracovnoprávne náležitosti v oblastiach: mladiství zamestnanci, zamestnanci so zdravotným postihnutím, zamestnanci s nepriaznivým zdravotným stavom, zamestnanci pracujúci v noci, tehotné ženy a matky do konca deviateho mesiaca po pôrode či dojčiace ženy, osamelí zamestnanci, zamestnanec trvale sa starajúci o dieťa, zamestnanec na materskej či rodičovskej dovolenke a ďalšie prípady osobitne chránených zamestnancov.