Faktoring - praktické postupy účtovania - Užík, Ján, 1969-
Účtovné jednotky často riešia otázky financovania svojej činnosti aj z pohľadu viazania finančných prostriedkov v pohľadávkach v čase medzi vystavením faktúr a ich splatnosťou a inkasom. Jednou z možností financovania krátkodobých pohľadávok je faktoring. Ide o získanie finančných prostriedkov pred lehotou splatnosti pohľadávok od banky alebo faktoringovej spoločnosti tzv. faktor. Faktoring spočíva v postúpení (predaji) pohľadávok pred lehotou splatnosti faktorovi.