Equilibrium of the Duopoly with Linear Utility Function of the Demand - Patejdl, Róbert
Identifikácia obmedzenia modelu trhu s lineárnou úžitkovou funkciou dopytu. Nezodpovedanie modelu trhu s dokonale náhradnými výrobkami dlhodobým trhom v reálnom svete, pretože vedie k negatívnemu zisku najmenej pre jeden z podnikov, ktorý je definovaný rovnováhou trhu odvodenej z funkcií najlepšej odozvy podnikov dvoma konceptmi, Nashovým rovnovážnym prístupom v čistých stratégiách a modelovaním prístupov podnikov. Dôkaz, že racionálny podnik s relatívne vyššími alebo rovnakými variabilnými nákladmi vždy nastaví cenu produktu na úroveň variabilných nákladov. Odporúčanie pre používanie inej úžitkovej funkcie, napr. kvazilineárnej, pre použitie na analýzu konkurencie na skutočných dlhotrvajúcich trhoch.