Turkish-Chinese Cooperation on the Belt & Road Initiative - Družbacká, Barbora, 1995-
Pozícia Turecka v iniciatíve Jedno pásmo, jedna cesta (Belt & Road Initiative, BRI), ktorú spustila Čína v roku 2013 pre posilnenie svojej ekonomiky a prepojenie euroázijského kontinentu. Vzťahy medzi týmito krajinami s analýzou vzájomného obchodu, čínskych investícií na tureckom území a veľkých projektov v rámci iniciatívy. Krajiny v ekonomickom záujme prehlbujú vzájomnú spoluprácu napriek kultúrnym a etickým problémom, avšak existuje veľká nerovnováha v reciprocite trhu. Otvorenie železnice Baku – Tbilisi – Kars ako najvýznamnejší realizovaný projekt, otvárajúc alternatívnu pozemnú trasu (južnú vetvu Novej hodvábnej cesty), čím sa Turecko stáva bránou do Európy.