Inovačné procesy v Európskej únii a na Slovensku - Vojtech, František
Súčasný stav inovačnej výkonnosti na Slovensku a v EÚ a dôležitosť inovácií, ktoré je možné charakterizovať ako zavedenie nových alebo výrazne vylepšených prvkov do existujúcej formy. Technologické inovácie zlepšujú výrobný proces, či už z hľadiska práce, materiálu alebo technológie. Význam inovácií spočívajúci v tom, že priamo ovplyvňujú rast produktivity práce. Význam inovácií z mikroekonomického a makroekonomického hľadiska.