Size of Business Unit as a Factor Influencing Adoption of Digital Marketing: Empirical Analysis of SMEs Operating in the Central European Market - Pollák, František, 1985-
Problematika využívania nástrojov marketingovej komunikácie v internetovom prostredí. Vybrané faktory ovplyvňujúce akceptovanie nástrojov digitálneho marketingu v podnikovej praxi malých a stredných podnikov (MSP). Vplyv veľkosti podniku na ochotu prijať online marketingové nástroje v rámci bežného komunikačného mixu. Empirická analýza na vzorke podnikov, pôsobiacich na stredoeurópskom trhu. Výsledky so záverom, že veľkosť podniku pri prijímaní nástrojov online marketingu nehrá žiadnu úlohu. Väčšina podnikov bez ohľadu na svoju veľkosť má stále výhrady k investovaniu do digitálneho marketingu, pričom predchádzajúce skúsenosti sú kľúčovým determinantom vnímania výhod používania internetu na obchodné účely.