Pre logistiku v automotive dôležité sú rýchlosť, presnosť, efektivita a ideálne náklady - Szmrecsányi, Tomáš
Podstata logistiky pre automotive – precíznosť plánovania, absolútna kontrola nad tokom zásielok a rýchlosť, keďže meškanie môže mat negatívny vplyv na produkciu a spôsobiť škody pre automobilové závody. Obeh prepravných obalov v oblasti automobilového priemyslu. Skúsenosti spoločnosti Škoda Auto s digitálnou transformáciou a logistikou v rámci diaľničnej a železničnej dopravy. Logistika v automobilke Volkswagen Slovakia v globálnej sieti dodávateľov. Služby oblastného špeditéra poskytované skupinou Geis pre viaceré automobilky. Logistika a proces príjmu tovaru v spoločnosti cargo-partner SR. Ekologická železničná preprava u zákazníkov ZSSK CARGO (železničná spoločnosť Cargo Slovakia) ako jeden druh dopravy v logistickom reťazci. Logistika pre automotive v spoločnosti Gefco a robotizácia vnútropodnikovej logistiky v spoločnosti Mobile Industrial Robots.