Ekologické certifikácie sú v prvom rade o zodpovednosti k budúcim generáciám - Szmrecsányi, Tomáš
Vplyv zhoršujúceho sa stavu klímy na vývoj logistických nehnuteľností. Snaha chrániť životné prostredie aj v kontexte s hrozbou globálneho otepľovania vedie mnohé firmy, aby hľadali takých partnerov, s ktorými môžu zdieľať svoje hodnoty v oblasti environmentálnej a sociálnej zodpovednosti. Certifikácia budov, prevádzková uhlíková neutralita, udržateľná výstavba budov a smart technológie, aj v praxi logistických spoločností.