Motivates of Participation in the Sharing Economy: Tourism Sector Case - Navickas, Valentinas
Motívy, ktoré podporujú používanie zdieľaných platforiem založených na ekonomike v sektore cestovného ruchu. Štúdia zistila nedostatok informácií o motívoch ovplyvňujúcich zdieľanie ekonomických platforiem v sektore cestovného ruchu. Metodickými nástrojmi výskumu bol dotazníkový prieskum, ktorého sa zúčastnilo 155 respondentov v Litve. Dotazník skúmal sociálne, environmentálne a ekonomické motívy, ktoré ovplyvňujú zámer konzumovať. Prioritné motívy využívania spoločných platforiem založených na hospodárstve v sektore cestovného ruchu sú sociálne, zamerané na splnenie osobných potrieb.