Cross-Border Financial Intermediation in the European Union, Slovakia and Czech Republic - Slezáková, Andrea, 1980-
Príspevok pojednáva o sektorovom regulačnom rámci pre distribúciu (sprostredkovanie) finančných služieb v rámci EÚ a o tom, ako je implementovaný do slovenského regulačného režimu finančného sprostredkovania. Pozoruhodnou črtou slovenského režimu je, že v spoločnom rámci upravuje finančné sprostredkovanie vo všetkých hlavných finančných sektoroch (prijímanie vkladov, pôžičky vrátane hypotekárnych a spotrebiteľských úverov, kapitálové trhy, poistenie, dôchodky).