Fenomén hranic v mezioborovém kontextu - Bláha, Jan Daniel
Hranice ako kľúčový fenomén geografie a ako všeobecný koncept využívaný popri geografii celou radou odborných disciplín ako historiografia, kultúrna antropológia, biológia, politológia, sociológia, lingvistika či urbanizmus. Pochopenie významu konceptu hranice v kontexte rôznych odborov. Priestorové súvislosti chápania hraníc, ktoré je prítomné predovšetkým v geografii, tak dostávajú nové rozmery.