Patentovanie a pohľad na prácu patentového experta Úradu priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky - Mihálová, Viera
Základné údaje o patente, jeho význame pre majiteľa patentu a podmienky patentovateľnosti vynálezu. Stručný náhľad do jednotlivých etáp konania o prihláške z hľadiska práce patentového experta Úradu priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky. Priebeh najdôležitejšieho kroku konania, úplnému prieskumu, výsledok ktorého rozhoduje o tom, či na vynález bude udelený patent, alebo bude patentová prihláška zamietnutá. Úplný prieskum zahŕňa vykonanie rešerše v medzinárodných patentových databázach, v úradných registroch, v nepatentovej literatúre, ako aj v akýchkoľvek dostupných zdrojoch prístupných verejnosti.