Economic Mechanism of Optimizing the Innovation Investment Program of the Development of Agro-Industrial Production - Brocková, Katarína, 1976-
Zabezpečenie progresívnej aktivity agro-industriálnej produkcie v kontexte nedokonalej konkurencie, turbulencií životného prostredia a neočakávaných trhových výziev v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19, spôsobeného novým koronavírusom najúčinnejším výberom optimálnych programových inovácií a investícií. Koncepcia implementácie programu inovácií a investícií do aktivít agro-industriálnych podnikov pomocou adaptívneho modelu optimálneho výberu najefektívnejších či diverzifikácie už existujúcich projektov, s plánovaním ich prieniku na spotrebiteľský trh výberom optimálnej finančnej stratégie pre podporu inovácií. Ekonomický a matematický model, ktorý je možné využiť pri praktickej činnosti agro-industriálnych podnikov, umožňujúci určiť stratégiu inovačného rozvoja a formovať cieľové programy ich finančnej podpory v podmienkach obmedzených zdrojov a zmien na poľnohospodárskom trhu.